Роджър Федерер покори още един рекорд 30.05 | 16:37

Швейцарецът се класира за трети кръг в Париж, превръщайки се в тенисистът с най-много победи в мачове от Големия шлем

От Константин Симидчийски

Роджър Федерер счупи пореден рекорд във величествената си тенис кариера, след като днес швейцарецът се превърна в състезателят с най-много победи в мачове от Големия шлем.

Това стана факт след днешния успех на "Фед Екс" срещу румънеца Адриан Унгур с 6-3 6-2 6-7(6) 6-3, което и бе негова победа №234 от Големия шлем - с една повече от досегашния рекордьор Джими Конърс. Трети в престижната класация е Андре Агаси с 224 записани победи, а четвърти и пети са съответно Иван Лендъл (222) и Пийт Сампрас (203).

Така Федерер се класира и за трети кръг в Париж, където негов опонент ще бъде победителят от мача между Никола Маю и Мартин Клижан, които играят по-късно днес.

Световният номер 1 Новак Джокович също се класира за третия кръг на "Ролан Гарос". 25-годишният сърбин победи Блаж Кавчич (Словения) с 6-0 6-4 6-4 след малко повече от два часа игра и записа 23-и пореден успех в турнирите от Големия шлем. В следващия кръг Ноле ще се изправи срещу квалификанта от Франция Никола Девилде.

За трети кръг се класира и играещият с травма в коляното Хуан Мартин дел Потро, който надделя с 6-7(5) 7-6(3) 6-4 6-4 над Едуар Роже-Васелин. Съперник на Дел Потро в трети кръг ще бъде хърватинът Марин Чилич, който по-рано днес елиминира бившия №1 в света Хуан Карлос Фереро от Испания.

Водещи

Най-четени