Роналдо и Ибрахимович с възможност за пренаписване на историята 11.06 | 14:35

Двамата имат възможност да се превърнат в "най-резултатния играч на Европейски първенства"

От iNews.bg

Две от най-големите звезди на започналото вчера Европейско първенство във Франция по футбол Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович, са на крачка да осъществят нещо уникално, което никога няма да бъде забравено.

В историята на Европейските първенства, легендата на френския футбол Мишел Платини е рекордьор по вкарани голове. Интересното е, че бившият президент на УЕФА е играл само на едно първенство, но се разписва цели 9 пъти за 5 мача, което го прави и най-успешния пред противниковата врата - 1.80 гола на мач.

Рекордите обаче са поставени, за да бъдат счупвани, и точно това може да видим на Евро 2016. Две от най-големите звезди на модерния футбол Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович могат да подобрат това постижение, предвид факта, че имат по 6 гола до момента в изиграните си мачове.

Мисията на суперзвездата на Реал Мадрид обаче изглежда далеч по-лесна, поради факта, че групата на Португалия е далеч по-лесна от тази на Швеция.

Какво трябва да напаравят двете звезди на световния футбол и какви мачове предстоят на страните им, може да прочетете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени