Сани Жекова и Александър Лазов са най-добрите в НСА за 2012-а 19.12 | 15:12

За първи път тази година мъжете и жените бяха в отделни класации

От Краси Киров

Държавният шампион по тенис за мъже - индивидуално и отборно, Александър Лазов бе избран за най-добър спортист на Националната спортна академия "Васил Левски" (НСА).

За най-добра спортистка на НСА пък бе определена сноубордистката Александра Жекова. Треньори на годината са Станка Миланова (лека атлетика) и Радослав Пенов (карате).

Анкетата се организира от Асоциацията на спортните клубове в НСА с председател Румен Иванчев. За първи път тази година мъжете и жените бяха в отделни класации.

"Лазов спечели след много оспорвана борба, защото имаше състезатели по борба, карате и самбо с медали от големи първенства. Но с първото място на Сашко се отдава почит не само на постиженията му през 2012 година, но и на тениса като значим и тежък спорт.

Жалко, че той не е в България и не успя да присъства на церемонията на 15 декември. Говорих с него и когато се прибере от Германия за празниците, лично ректорът на НСА доцент Пенчо Гешев ще му връчи наградата ", коментира Иванчев.

През този сезон 22-годишният левичар от Пазарджик Александър Лазов стана шампион на открито на единично и на смесени двойки (заедно с Изабелла Шиникова) и изведе отбора на Национална спортна академия до златните медали.

Водещи

Най-четени