Сашо Тонев ще обжалва наказанието си за расизъм 05.11 | 21:27

Националът ще опита да избегне санкцията от 7 мача

От Даниел Любомиров

Българският национал Александър Тонев ще обжалва наказанието си за лишаване на състезателни права за 7 мача по обвинението в расистки обиди към защитника на Абърдийн Шей Логън в среща от Висшата лига на Шотландия на 13-ти септември.

Крилото на Селтик ще се опита да избегне тежката санкция пред Апелативната комисия към Шотландската футболна асоциация (ШФА). Той беше признат за виновен миналата седмица.

"Ще се съберем и ще обсъдим постъпилата днес жалба от страна на Александър Тонев. Наказанието на играча ще бъде блокирано до преразглеждане на първото решение", съобщиха от асоциацията.

"Расизмът няма място във футбола и като отбор на народа, Селтик се разграничава от подобни прояви. Това е нелеп случай, но клубът приема обяснението на Александър, че той не е използвал думите, които му се приписват, както и че той не е расист. Поради тази причина ние сме много разочаровани от днешното решение и можем да потвърдим, че Александър ще обжалва наказанието", съобщиха шампионите на клубния уебсайт още на 30-ти октомври.

Водещи

Най-четени