Световен шампион по снукър със спрени права заради залагания 24.10 | 14:22

Слагал пари на свои и чужди мачове в продължение на 7 години

От Ростислава Иванова

Световния шампион по снукър за 2015 г. Стюард Бингам е със спрени състезателни права за 6 месеца и е глобен с 20 000 паунда, заради залагания, съобщи BBC.

Наказанието му е наложено от Световната професионална билярд и снукър асоциация (WPBSA).  Част от наказанието е условно, ще се завърне в игра на 26 януари 2018 г., като до 31 октомври следващата година ще е в пробация. 

Наказанието е за залагания през изминалите 7 години и приблизителната сума е 35 771  паунда. Бингам е прогнозирал мачовете на други играчи, както и своите. Той е използвал прокси акаунти, които не позволяват да се установи дали печели или губи от своите залагания.

Директорът на Асоциацията  Джейсън Фъргюсън изказа своето разочарование и все пак не се съмнява добрата игра на Стюард Бингам. В допълнение от Асоциацията смятат, че играча не е искал умишлено да влияе на мачовете и за това част от наказанието е условно. 

Заради наказанието Бингам ще пропусне два от трите най-големи турнира за сезона - "Мастърс" и Откритото първенство на Великобритания.

Водещи

Най-четени