Световното първенство в ЮАР със силен финансов успех 23.02 | 12:03

Първият в историята Мондиал на територията на Африка е регистрирал по-добри приходи от Германия 2006

От iNews.bg

Първото в историята Световно първенство по футбол в Африка е регистрирало отличен финансов успех, което и е увеличило финансовите резерви на ФИФА до 1,2 милиарда щатски долара, похвали се лично президентът на организацията Сеп Блатер.

Швейцарецът откри асемблеята на Африканската футболна конфедерация, заявявайки, че Черния континент може да бъде горд от постигнатото в ЮАР миналото лято. Според думите на Блатер, миналогодишният Мондиал е помогнал на Африка да открие "повече чест и увереност" спрямо мястото си на картата на света.

Президентът на ФИФА също така довери, че резултатите на ЮАР 2010 са били по-добри от тези на Германия 2006 в икономически аспект. Повече детайли по това се очакват следващата седмица, когато ФИФА ще предостави на широката общественост своя годишен доклад.

ФИФА стартира Световното първенство в ЮАР с резерви в размер на 1,06 милиарда долара. Според оценката на организацията, тези пари биха били достатъчни за пълноценното й функциониране в период от 18 месеца, ако по някаква причина Мондиалът не е бил проведен.

Водещи

Най-четени