Сеп Блатер не харесва идеята за Евро 2020 14.03 | 15:45

Идеята е възможно най-много хора да видят може би най-силния футболен турнир между национални отбори

От Краси Киров

Президентът на ФИФА Сеп Блатер исказа остра критика към УЕФА и Мишел Платини за желанието на ръководния орган да организира Евро 2020 в цели 13 различни държави.

Първенството ще се проведе в различни страни на Стария континент, като идеята е възможно най-много хора да видят може би най-силния футболен турнир между национални отбори. Освен това така ще се чества и 60 години от старта на европейските първенства.

Това решение обаче получи дсота критики в последните месеци, като сега и шефът на ФИФА се изказа против тази идея.

"Веднъж казах на Мишел Платини, че Колонел Гадафи презентира подобен план, когато вървенше наддаването за Мондиал 2010. Той наистина вярва в тази идея, но му казах, че това няма как да стане. Идеята на Платини не е нищо ново", категоричен беше Блатер пред Kicker.

"Един турнир трябва да се провежда само в една страна - това създава определена идентичност и еуфория в надпреварата. Само вижте Световното първенство в Германия - в новия формат няма как наистина да се усети атмосферата на Европейското първенство.

"Трябва да се погледне по друг начин на нещата, но аз лично не знам точно как. Европейско първенство, проведено по този начин, губи сърцето и душата си", категоричен е Блатер.

Домакините на Евро 2020 пък ще бъдат обявени през септември 2014 година, като България също кандидатства за мач от груповата фаза на надпреварата.

Водещи

Най-четени