Силно представяне на Евро 2013 е целта пред волейболните национали 26.08 | 14:30

Камило Плачи и "трикольорите" бяха наградени за треньор и отбор на месеца

От Мариян Найденов

Целта пред България е силно представяне на Евро 2013 по волейбол, категоричен е треньорът на "трикольорите" Камило Плачи. Италианецът е сигурен, че физическите проблеми в отбора са нещо нормално, с оглед на етапа от подготовката, в който се намират "трикольорите".

Днес Плачи и "лъвовете" получиха наградите си за треньор и отбор на месец юни и юли в традиционната анкета на пресклуб "България" и спортните редакции.

"Резултатите на отбора до голяма степен са заслуга на самите играчи. Моята задача е да се опитам да им помогна. Контролите с Франция трябва да помогнат на играчи като Теодор Тодоров и Николай Николов да си върнат формата и отново да играят в националния отбор.

Има физически проблеми в тима, защото натоварването е голямо. При навлизане в следващата фаза на подготовката тези неща ще изчезнат. Искаме да се представим много силно на европейското първенство", заяви Камило Плачи.

В сряда преди обед националният отбор заминава за участие на приятелски турнир в Словения. Съперници на "лъвовете" ще бъдат домакините от Словения, Дания и Канада.

Общо 14 състезатели ще заминат за турнира, като тимът ще се завърне в София в неделя. На 6 и 8 септември в зала "Христо Ботев" най-вероятно ще се играят контролни срещи между България и Сърбия.

"Дано най-после донесем медали за България, защото работим за тази цел. В последните години нямаме медали и това е много мъчително за нас", заяви капитанът на националния отбор Тодор Алексиев.

Водещи

Най-четени