Сити смаза Тотнъм и окупира челото 29.01 | 23:41

"Гражданите" с втори пореден разгром над този съперник

От Даниел Любомиров

Манчестър Сити е новият лидер в английската Висша лига, след като нанесе втори пореден разгром на Тотнъм, този път с 5:1 при гостуването на стадион "Уайт Харт Лейн" в късен мач от 23-ия кръг.

"Гражданите" вече имат 53 точки в актива си и изпреварват Арсенал, който вчера вечерта направи грешна стъпка при гостуването си на Саутхямптън и завърши 2:2. Тотнъм пък остава на 5-та позиция с 43 пункта, но 3 по-малко от 4-ия Ливърпул, който също снощи се поздрави със звучен успех 4:0 над градския си съперник Евертън.

Серхио Агуеро откри резултата в 15-ата минута в полза на Манчестър Сити и отбеляза 50-ия си гол в първенството на Англия. В 50-ата минута халфът на домакините Дани Роуз получи директен червен картон за нарушение в наказателното поле срещу Един Джеко и на практика прекърши крилете на своя отбор в търсене на равенството.

Яя Туре реализира отсъдената дузпа и увеличи аванса на гостите, а в 54-ата минута Джеко се възползва от избита топка в пеналтерията след удар на Давид Силва, за да направи 0:3. Етиен Капуе вкара почетно попадение за Тотнъм в 60-ата минута, но Стеван Йоветич наниза първия си гол в английския шампионат в 78-ата.

Крайното 1:5 бе оформено от Венсан Компани в 89-ата минута, с което Сити пак унизи Тотнъм след онова 6:0 на "Етихад Стейдиъм" в предишния мач между двата тима този сезон.

Водещи

Най-четени