След събуждането: Шумахер постоянно губел съзнание 18.06 | 10:15

Поне така твърди британският вестник The Telegraph

От Мариян Найденов

Германската спортна икона Михаел Шумахер ще прекара доста дълго време в Университетската болница в Лозана, където бе преместен в понеделник от клиниката в Гренобъл, в която прекара повече от шест месеца.

В понеделник говорителката на Пилето – Забине Кем, съобщи, че седемкратният световен шампион във Формула 1 е изведен от състоянието на изкуствена кома, в която бе поддържан, и преместен в болничното заведение в Лозана, където ще продължи с лечението си.

След тази положителна новина отново знайни и незнайни лекари и експерти започнаха да дават мнението си за възстановяването на германеца, чертаейки мрачни сценарии.

Най-новата спекулация по случая е, че Шумахер постоянно губи и идва в съзнание и остава неспособен да говори. Информацията е на британския вестник The Telegraph, който се позовава на източници, близки до семейството на Шуми.

Въпреки противоречивите информации, които излизат за състоянието на Шумахер, фактите са, че той все още не може да ходи и да говори.

Пресаташето на Университетската болница в Лозана – Дарси Кристен, също изказа мнение, че престоят на 45-годишния германец при тях ще бъде от дългите.

Вчера вестникът най-голям тираж в Германия – "Билд", съобщи, че Шумахер вече реагира на гласа на жена си, но е загубил приблизително 20 килограма от 6-месечния си престой в кома. Михаел е в състояние да диша без апарат за неопределено време, а също и да разпознава гласове – предимно този на жена си.

В интервю пред Der Spiegel пък д-р Мартин Гронд, немски мозъчен специалист, заяви, че към момента не може да се направи ясна прогноза за пълното възстановяване на Шумахер. Информацията, обявена от екипа на пилота, е непълна и недостатъчна за такова точно мнение.

"Няма нито една казана дума, свързана с функциониране на мозъка. Състоянието му още не е напълно ясно, трябва да се изчака", коментира специалистът.

Водещи

Най-четени