Спряха реконструкцията на стадионa на Ботев 25.06 | 13:43

Проектът е "замразен" временно, съобщиха от клуба

От iNews.bg

Работните дейности по реконструкцията на ст. "Христо Ботев" в Пловдив са временно преустановени, съобщиха днес от Ботев с официално съобщение до обществеността.

Причина за "замразяването" на проекта са скорошните събития в Корпоративна търговска банка, която премина под надзора на БНБ.

Имайки предвид, че в следствие на тези процеси разплащателните сметки на Ботев също са блокирани, то мащабната реконструкция на съоръжението няма как да продължи на този етап.

От клуба обаче посочиха, че прекратяването на работата е само временно, като се очаква реконструкцията да продължи, когато ситуацията с Корпоративна банка се нормализира.

Ето и пълното съобщение в официалния уебсайт на Ботев Пловдив:

Вследствие на решението на Българска народна банка (БНБ) да замрази всички плащания на фирми и граждани, разполагащи със сметки в Корпоративна търговска банка (КТБ), ПФК Ботев уведомява обществеността, че всички разплащателни сметки на клуба са блокирани и по този начин е нарушен механизмът на разплащане към доставчици и контрагенти, отговарящи за ремонтните дейности на стадион "Христо Ботев” в гр. Пловдив.

Настъпилите форсмажорни обстоятелства ни принуждават временно да преустановим всички ремонтни дейности по съоръжението.

ПФК Ботев ще уведоми своевременно обществеността при нови промени, свързани с реализирането на този отговорен проект.

Най-четени