Стоичков излиза срещу Гуардиола и Батистута... на голф 17.05 | 14:25

Тримата ще участват в турнира Caldes de Malavella в Каталуния

От iNews.bg

Христо Стоичков ще бъде част от първото издание на турнира по голф Legends Trophy, в което участват бивши звезди на футбола, пише "24 часа", предаде Sporta.bg.Камата е известен любител на този аристократичен спорт, като по него го запали бившият му треньор в Барселона Йохан Кройф. Турнирът ще се проведе на игрището Caldes de Malavella в Каталуния на 5, 6 и 7 юни.

Освен Стоичков в турнира на легендите участие ще вземат легендарният аржентинец Габриел Батистута, както и световният шампион с Италия през 1982 г. Джанкарло Антониони. Участие е потвърдил и съотборникът на Модерния ляв от "дриймтийма” на "Барселона” през началото на 90-те години Хосеп Гуардиола. Треньорът на Манчестър Сити избра именно този начин, за да се порадва на спечелената шампионска титла на Англия.

За Гуардиола обаче голфът е по-сериозно занимание, а не просто хоби. Преди Legends Trophy той ще участва в турнир "ПроАм”, където един любител играе в двойка с професионалист. За партньор Пеп си е избрал британеца Томи Флитууд, а от известните футболисти в турнира ще участват още Мат льо Тисие, Петер Шмайхел, Роби Фаулър, Пол Скоулс и Алан Шиърър.

За трета поредна година Христо Стоичков подава ръка на "Кампус Барселона”, а призивът му към децата е ясен: "Тръгнете по моя път!”. Избраните у нас деца ще изкарат седмица в Барселона от 30 юни до 7 юли в третото поредно издание. Камата записа и видеопослание към хлапетата.

Водещи

Най-четени