Столична община отговори на Михайлов: Не ви прави чест 19.09 | 20:30

Думите на президента на БФС не останаха без отговор

От iNews.bg

Столична община официално отговори на обвиненията на Борислав Михайлов, който заяви пред медиите, че Българският футболен съюз не е получил достатъчно подкрепа в битката за домакинство на София на Евро 2020.

Днес окончателно стана ясно, че българската столица няма да получи правото да приеме мачове от Европейското първенство след шест години, което ще се проведе на територията на 13 различни града.

Афектиран от неуспешната развръзка и решението на УЕФА, Борислав Михайлов отправи остри думи по адрес на държавата и общината, което не остана без отговор от "Московска" 33.

"Столична община подкрепи инициативата на Българския футболен съюз. В същото време не може и не е редно да се иска от бюджета на София да се покриват основно разходите за събитията.  В доклада на УЕФА са описани подробно пречките пред домакинството на мачове от европейското първенство през 2020 г. Основната е известната на всички - липсата на национален стадион, който да отговаря на стандартите. Нов стадион е бил само обещан от БФС като проект", пишат от Столична община.

"Една от силните страни на София, описана в доклада на УЕФА, е че общината строи метро от летището до центъра и осигурява добър достъп и връзки с градски транспорт. Не прави чест на президента на БФС да се оправдава за неговите отговорности и задачи с други институции", добавят от "Московска" 33.

Най-четени