Страхотен футбол и равенство между Славия и ЦСКА 03.08 | 19:50

Превъзходен гол на Платини носи точката на "белите"

От Иво Вецев

Столичните Славия и ЦСКА изиграха най-стойностния двубой от началото на сезона в А група, като в мач от 3-ия кръг на шампионата стигнаха до зрелищно 2:2 пред няколко хиляди души на стадиона в квартал Овча Купел.

Още в 9’ блесналият във Вечното дерби Серджиу Буш даде аванс на своите, но "червените” приеха играта в своята половина и след няколко пропуски Славия изравни с дебютния гол на Мичел Бурзорг.

Второто полувреме не отстъпваше по класа на първото, а в 55’ завърналият се това лято Тунчев с глава отново даде аванс на своите. Бившият нас на ЦСКА Мишел Платини само 7 минути по-късно изравни, запазвайки интригата до самия край на двубоя с прекрасно попадение с пета.

Това беше първо равенство от 2002 година насам между двата отбора, като Славия прекъсна поредицата от 5 поредни победи на ЦСКА в дербито. Освен това и двата отбора останаха непобедени през настоящия сезон.

ЦСКА остава лидер в класирането с актив от 7 точки, докато с две по-малко е Славия на 3-ото място. 31-кратните шампиони обаче не са еднолично на върха, след като Ботев спечели с 2:1 срещу Черно море и също събра 7 пункта.

Водещи

Най-четени