Сър Алекс попречил на Райън Гигс да стане селекционер на Уелс 10.01 | 15:44

Шотландският специалист иска уелсеца да се концентрира изцяло върху игровата си кариера и наскоро разкри, че на Гигс ще бъде предложен нов договор с Юнайтед

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е отхвърлил запитвания на Футболната асоциация на Уелс (FAW) да назначи Райън Гигс за национален селекционер, твърди английското издание Mirror.

38-годишният Гигс е свързван с поста от доста време и бе смятан за евентуален наследник на покойния Гари Спийд.

Запитване от FAW обаче е било отхвърлено от Фъргюсън, дори след като от FAW са заявили, че смятат да предложат работа на Гигс на непълно работно време

Шотландският наставник иска уелсеца да се концентрира изцяло върху игровата си кариера и наскоро разкри, че на Гигс ще бъде предложен нов договор с Юнайтед.

"Гигс винаги е бил смятан за логичния наследник на Гари Спийд, но сър Алекс веднага ни каза, че няма такъв шанс", разкри източник в Уелс. "Разочароващо е, защото много хора виждаха в Райън човека, който да продължи основите, наляти от Гари. Но дори и назначаване на непълно време, което също бе споменато, беше незабавно отхвърлено".

От уважение към скърбящото семейство на Гари Спийд, FAW отложиха търсенето на човека, който да продължи възраждането, което се състоя при едногодишния престой на бившия полузащитник на поста.

Група от шестима експерти обаче се надява да намери някой преди контролата в памет на Спийд срещу Коста Рика на 29 февруари.

Бившият мениджър на Фулъм и Ковънтри Крис Колман, който беше един от кандидатите за поста през 2010-а, е фаворит за позицията и се очаква да напусне сегашния си отбор Лариса, за да поеме Уелс.

Най-четени