Тервел Пулев отлетя за Германия, за да подкрепи Кобрата 10.11 | 20:30

"Чувствам, че брат ми е готов за Кличко", заяви медалистът от Лондон

От iNews.bg

Медалистът от Лондон 2012 Тервел Пулев отлетя тази вечер за германския град Хамбург, където в събота неговият по-голям брат Кубрат Пулев ще се изправи срещу Владимир Кличко в битка за световната титла в тежка категория.

Както винаги досега, Тервел отново ще бъде в ъгъла на своя брат, подкрепяйки го усилено в битката с украинеца.

Бронзовият медалист от Олимпийски игри сподели увереност, че Кубрат Пулев е готов за големия мач на 15 ноември, като сподели и очаквания за масирано българско присъствие в немската зала.

"Аз също изпитвам тръпка преди двубоя", призна Тервел. "Мачът ще бъде труден както за Кубрат, така и за Кличко. Покрай него всеки започна да разбира от бокс и да пише по социалните мрежи. Надявам се, че ще постигнем нашето и ще спечелим", добави той.

Тервел Пулев сподели усещане, че неговият брат е готов за голямата битка в Хамбург след само няколко дни.

"Чувствам, че Кубрат е готов и психически уверен. Най-важното е, че той сам си вярва. За него е хубаво, че няма да бъде напълно сам с германците. Добре е и ние да сме там, за да се чувства комфортно.

"Като удари гонгът, връщане назад няма. Тръпката е преди това, тогава ще мислим ситуация за ситуация. Със сигурност ще има много българи, от целия свят ще идват наши хора. Ще идват българи с коли, автобуси, самолети, който с каквото може. Мисля, че това ще му помогне да се чувства по-спокойно и да е уверен. Ще му даде гръб", каза още Тервел Пулев относно очакваното силно присъствие на българи в залата.

Водещи

Най-четени