Тервел пречупи Редко в третия рунд 12.11 | 10:42

Младият Пулев набързо се справи с коравия украинец

От iNews.bg

Тервел Пулев записа пета поредна победа в своята кариера на профи боксьор в тежка категория. Софиянецът стигна до технически нокаут в трети рунд срещу коравия Артьом Редко. Украинецът е много опитен боксьор с над 20 победи, но срещу Малката кобра отнесе здрав пердах.

Тервел се хвърли в атака от първата секунда на мача, който бе черешката на тортата на галавечер в Берлин. В България единственият шанс да се гледа на живо боя бе във Фейсбук страницата на Кубрат Пулев, къдетто хиляди следяха случващото се на ринга.

Тервел Пулев имаше предимството на 4 сантиметра повече височина от Редко и над килограм повече тежест. Освен това жадният за успехи българин демонстрира голямо желание набързо да приключи двубоя. Вероятно причината е и в това, че в края на годината се очаква нов мач на Тервел. Според прогнозите той ще се състои в Чикаго и ще е подгряващ за срещата на брат му - Кубрат.

Тервел пласира няколко доста тежки удара в лицето и торса на Артьом Редко още в първия рунд. С лявата ръка нашето момче подготвяше атаките, а с дясната нанасяше крошетата и ъперкътите.

Във втората част Пулев засипа опонета си с канонада от тежки попадения и се видя как украинецът се олюлява. Все пак се стигна и до трети рунд. В него Тервел буквално размаза Редко и му отнесе главата с жестоки удари. В един момент той притисна съперника си край въжетата и му вкарваше кроше след кроше. Безпомощното състояние на Редко принуди рефера да прекрати боя и така Тервел записа технически нокаут и пета победа с преждевременнен край.

Край ринга бе Кубрат Пулев, който окуражаваше своя брат, а гласовита бг агитка не спря да скандира. След мача Тервел Пулев раздаде стотици автографи, след което се оттегли на заслужена почивка, предаде Sporta.bg.

Водещи

Най-четени