Тодор Батков разкри от колко пари се нуждае Левски 18.02 | 13:04

"Съществуваме на санитарния минимум", призна адвокатът

От iNews.bg

Собственикът на Левски адвокат Тодор Батков обяви, че от началото на годината е вложил около 750 хиляди лева лични пари в клуба.

Той заяви в интервю за БНТ, че клубът се нуждае от спешно финансиране в рамките на 1,3 милиона лева, за да си гарантира получаване на лиценз за участие в Европейските клубни турнири.

"В конкретния момент критичната сума е около 1,2-1,3 милиона. Те трябва да бъдат разплатени до 20 март, за да получим лиценза за участие в Лига Европа. Тя се разпределят, както следва: 400 хиляди за заплати на първия отбор и на персонала за декември, около 400 хиляди са задължения към други клубове за привличане на футболисти - на Локомотив Пловдив 130 хиляди, Берое и Ботев Пловдив по 30 хиляди, около 200 хиляди на Адо Ден Хааг от трансфера на Гари Родригес и около 250-300 хиляди траншове, дължими на освободени футболисти и треньори", каза Батков.

"Месечно сме свили разходите до санитарния минимум за съществуването на клуб като Левски от около 600-650 хиляди", допълни той.

Адвокатът подчерта, че зимната селекция, която включва привличането на петима нови играчи е "най-евтината трансферна кампания на Левски".

Водещи

Най-четени