Тотнъм не успя да се противопостави на Челси за Купата на лигата 01.03 | 19:58

Жозе Моуриньо с първи триумф след завръщането в Лондон

От iNews.bg

Отборът на Челси затвърди прекрасното си представяне до тук през сезона и днес възпитаниците на Жозе Моуриньо надвиха Тотнъм с 2:0 на Уембли, като по този начин спечелиха Купа на лигата. Головете за победителите отбелязаха Джон Тери и Кайл Уокър, който си вкара автогол.

За "сините” това е пети трофей от тази надпревара и с победата те взеха реванш от днешния си съперник за загубата с 2:1 през 2008 година.

Символичните домакини доминираха през по-голямата част от двубоя, а най-опасното положение за гостите бе в петата минута, когато Кристиан Ериксен уцели напречната греда след изпълнение на пряк свободен удар.

Жозе Моуриньо заложи на опитния Петър чех на вратата, пред него в защитата се подвизаваха Сезар Аспиликуета, Курт Зума, Джон Тери и Бранислав Иванович. В халфовата линия като опорни полузащитници действаха Гари Кейхил и Рамиреш, а Еден Азар, Франсеск Фабрегас и Уилиан помагаха на Диего Коста, който е поставен сам на върха на атаката.

 Мениджърът на символичните гости Маурисио Почетино заложи на абсолютно същата тактика, като в атака действа топреализаторът на клуба Хари Кейн, съдействие му оказваха Серж Шадли, Кристиян Ериксен и Андрюс Таунзенд. Като дефанзивни халфове се подвизаваха Райън Мейсън и Набил Бенталеб, а Дани Ройз, Ян Вертонген, Ерик Диър и Кайл Уокър бранеха вратата на Юго Лорис.

Подробности за мача прочетете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени