Тренто допусна нова загуба в Модена 06.05 | 10:54

Възпитаниците на Радо Стойчев ще играят решителен пети двубой срещу Модена за да определят финалиста в първенството

От Краси Киров

Отборът на Тренто загуби гостуването си на Модена с 1:3 гейма (21:25, 19:25, 25:22, 23:25) в 4-та среща от полуфиналите в италианското първенство. След тази загуба резултатът в серията вече е 2:2 и петият двубоя в Тренто ще бъде решаващ за това, кой ще продължи към финала.

Отборът на Модена показа, че играе много силно като домакин след като постигна втора победа срещу европейският и световен клубен шампион, воден от българския селекционер Радостин Стойчев.

Модена започна силно и взе първите два гейма съответно на 21 и 19. Тренто се върна в мача и спечели третия гейм. В най-оспорваната четвърта част Тренто водеше с 23:21, но в крайна сметка загуби след много добра серия на домакините и 4 последователни точки Модена се поздрави с успеха в този мач.

За Тренто най-добър бе българската звезда Матей Казийски, който реализира 21 точки. Цветан Соколов се появи в първите два гейма и записа 3 точки. Османи Хуанторена добави 15 точки за Тренто. За тима на Модена най-добър бе Анхел Денис, който реализира 33 точки. Дик Кой добави 14.

Последната среща от полуфиналната серия е на 8 май в Тренто от 19:00 часа българско време. В другият полуфинал резултата между Кунео и Мачерата е 2:2 и последният двубой в Кунео ще се проведе по същото време.

Водещи

Най-четени