УЕФА няма още да разкрие защо е наказала Рууни за 3 мача 26.10 | 20:12

ФА разкри днес, че най-рано след седмица ще получи писмено обяснение от УЕФА за мотивите ѝ да накаже Уейн Рууни с три мача за Евро 2012-та в Полша и Украйна

От Даниел Любомиров

ФА разкри днес в официално изявление, че най-рано след седмица ще получи писмено обяснение от УЕФА за мотивите на Европейската централа да накаже Уейн Рууни с три мача за Евро 2012-та в Полша и Украйна.

Нападателят на Манчестър Юнайтед си изкара глупав директен червен картон в последната евроквалификация на Англия в Подгорица. Той остави съотборниците си с човек по-малко на терена и Черна гора успя да стигне до равенството 2:2, което осигури на западните ни съседи участие в баражите.

ФА още не е решила дали да обжалва решението за наказанието в размер на три мача, което ще попречи на Рууни да участва в груповата фаза на Шампионата на Стария континент. Чак когато УЕФА прати обяснение на английската асоциация, нейни представители ще обсъдят ситуацията със селекционера Фабио Капело и самия играч.

Ако в крайна сметка наказанието на Рууни остане непроменено, единствено Капело ще може да реши дали да го включи в състава на "Трите лъва" за Полша и Украйна, тъй като на практика ще трябва да изиграе първите си три мача, разчитайки само на другите нападатели.

Капело, който се стреми да завърши подобаващо престоя си начело на националния отбор на Англия, наскоро намекна, че по-скоро ще вземе Рууни в състава.

Водещи

Най-четени