УЕФА посочи слабостите на кандидатурата ни за Евро 2020 10.09 | 18:58

Не са избегнати и проблемите на инфраструктурата в София и страната

От iNews

Европейската футболна централа публикува своя доклад за страните, които искат да домакинстват мачовете от Европейското първенство по футбол 2020.

Както е известно УЕФА въвежда нова революционна система за провеждане на турнира, като мачовете от груповата фаза ще се играят в няколко държави по света. Така България кандидатства с един стадион за домакинство на Евро 2020 заедно с още 18 страни. Нашата кандидатура е свързана с изграждането на новия стадион в "Овча Купел".

УЕФА посочва кои са недостатъците на нашата кандидатура, които за съжаление не са малко. Според централата липсва официална подкрепа от градската управа на София, както и липса на законодателство при защита на правата при продажба на билети.

Липсва много важна информация за сигурността и охраната на стадиона и още много детайли около стадиона като ВИП места, място за работа на медиите, медицинска помощ и място за инвалиди. Проблемът е в това, че в момента стадионът е само проект, където тези неща не са уточнени и това притеснява европейската централа.

Не са избегнати и проблемите на инфраструктурата в София и страната. Става въпрос за липса на връзка с летището по метролиния. Ограничени ресурси на самото летище. България има и много слаби жп връзки със съседните страни.

Процедурата по избиране на градовете домакините ще завърши на 19 септември. Тогава ще бъдат обяви и 13-те града победители.

Водещи

Най-четени