Удинезе се подигра с Интер 06.01 | 15:53

"Фриуланите" надиграха съперника си с категоричното 3:0

От Константин Симидчийски

Антонио Ди Натале и Удинезе направиха чудесен подарък на феновете си за новата 2013 година, като на "Стадио Фриули" се подигра с петия в класирането Интер и спечели с класическото 3:0 ранния неделен мач от програмата на 19-ия кръг в Серия А.

Капитанът на "бианконерите" мушна две попадения във вратата на Ханданович (63, 79), а между тях един гол вкара Луис Муриел (75). В 66-ата минута Жуан получи червен картон и направи обрата непосилен за възпитаниците на Андреа Страмачони.

Удинезе събра актив от 27 точки и се намира на 8-о място след слабия старт на сезона, докато Интер от 2-и във временното класиране продължава пропадането си и се намира на 5-а позиция с 35 точки.

Срещата през първото полувреме беше диктувана от по-добрата игра на полузащитата на домакините, които създадоха по-чистите положения, но те бяха лековато изпуснати от Ди Натале, който тресна и гредата в 27-ата минута.

Вторите 45 минути започнаха с натиск на Интер и в 50-ата минута Джонатан получи страхотан възможност след чудесен пробив на Касано отляво. Той пусна пред малкото наказателно поле, където Паласио продължи към Джонатан, но полузащитникът от 4 метра реши да прати топката в аут.

Това преобърна нещата и в 63-ата минута Лазари отне топката в центъра и с чудесен пас с външен фалц изведе Ди Натале в наказателното поле, а националът бе изключително хладнокръвен и пусна топката покрай Ханданович.

В 66-ата минута пък Жуан с поредното си грубо нарушение принуди съдията да му покаже втори жълт и респективно червен картон, а там нататък Удинезе нямаше спирка.

В 75-ата минута Душан Баста направи страхотен пробив през центъра и изведе Лука Муриел на стрелкова позиция в наказателното поле, а той по подобие на Ди Натале стреля под плонжа на вратаря.

Само 4 минути по-късно Лазари за втори път намери Ди Натале в наказателното поле, а нападателят изпревари 3-ма в червен екип и заби третия и последен гол във вратата на Ханданович - 3:0 за Удинезе.

Водещи

Най-четени