Уникален финал на евротурнира по боулинг в София 29.10 | 13:15

Четирима българи се бориха за медал в последната фаза

От iNews.bg

Уникален финал реши победителят на Европейския турнир по боулинг в София Европейският шампион Матиас Ветерберг от Швеция стана победител в 9-то издание на "София Интернешънъл Оупън”, който завърши малко след полунощ в Joy Station- Студентски град. Скандинавският шампион победи в големия финал за титлата Гаетан Муверу от Франция с 286 на 206 точки. Ветерберг направи изключителна игра на полуфинал, където записа резултат от 2020 точки и директно се класира за последната среща. Муверу трябваше да се справи с финландския топ състезател Пири Пухаринен и го направи по трудния начин 234 на 233 точки. След тази инфарктна игра французинът си заслужи мястото да играе с Ветерберг за титлата в София, но шведа беше невероятен и закономерно си тръгна с големия чек от България. Пухаринен победи Максим Окоров от Русия за третото място с 214 на 213 точки.

Четирима наши състезатели достигнаха до финалните серии в Топ 54, като с най- предно класиране завърши Мехмет Кая- 14 място. Христо Георгиев стана 24-и, Диан Динев – 39-и , а Николай Петров- 52-и. В наградния фонд влезе и най-добрата ни състезателка Марина Стефанова, която се класира трета при жените под чертата.

Деветото издание на " София Интернешънъл Оупън” завърши с традиционното тържество на което всички финалисти според класирането си получиха паричните си премии от наградния фонд , който беше 55 000 евро.

"С всяка изминала година турнирът става много силен и оспорван. Получихме поздравления от всички участници за организацията и най-вече условията в залата. Постарахме се всичко да е перфектно и най-вече намазването на 20-те състезателни писти между всички серии на игра. Няма да губим много време и започваме да работим по 6-то издание на Balkan challenge, което ще бъде догодина отново в Joy Station и с награден фонд от 30 000 евро. Много трудно е да бъдеш домакин на турнир от толкова висока категория, защото изискванията са сериозни и трябва да покрием всички критерий”, сподели организаторът Елвира Бахарова.

На завършилия турнир "София Интернешънъл Оупън” участваха 227 състезатели от 23 държави.

Водещи

Най-четени