Уникален шанс за Гришо, Рафа се оттегли 14.11 | 11:17

Испанецът няма да може да продължи в турнира в Лондон заради контузия

От iNews.bg

Рафаел Надал официално обяви, че се отказва от участие на финалите в Лондон заради контузия в коляното, която го измъчва от няколко седмици. Късно снощи носителят на 16 титли от Големия шлем загуби първия си мач на финалния "Мастърс" след гладиаторска битка с Давид Гофен, приключила при резултат 6-7(5), 7-6(4), 4-6. Непосредствено след срещата Рафа осъзна, че проблемите с коляното му са наистина сериозни и реши да не рискува, като се оттегли от надпреварата. "Ще се трудя усърдно, за да продължа да съм на върха и да мога да се боря за важните турнири. Благодаря ви и весели празници", гласи съобщението на Рафа, предаде Sporta.bg.

Отказването на Надал означава, че в турнира влиза първата резерва Пабло Кареньо Буста. Испанецът заема мястото на своя сънародник в група "Пийт Сампрас" и ще дебютира срещу Доминик Тийм в сряда. Григор Димитров, който е в същата група, няма да срещне кошмара си от този сезон - Рафаел Надал, а ще се изправи срещу далеч по-непретенциозен опонент.

Преди "Мастърс" турнира в Лондон дори имаше индикации, че Рафа въобще няма да участва. Той се отказа преди 1/4-финалите в Париж заради проблема с коляното, но реши да види в каква кондиция ще е в британската столица. Резултатите не бяха задоволителни, а Матадора бе далеч от обичайното си ниво. Той никога не е печелил финалния "Мастърс" в Лондон. Все пак тази година Надал ще завърши като номер 1 в света, след като грабна шест титли, включително и две от Големия шлем - рекордна за него 10-а на Ролан Гарос и трета на US Open.

Водещи

Най-четени