Успешен ден за фаворитите, Чикаго отново бие 16.02 | 11:46

Блекхоукс на два мача от изравняване на рекорд за най-добър старт на сезона в НХЛ

От Даниел Любомиров

Най-силните отбори в Националната хокейна лига до този момент от сезона продължават да нижат победи в рамките на редовния сезон. Рано тази сутрин шестте изиграни двубоя не предложиха изненада, като голямата новина е, че Чикаго Блекхоукс продължава непобедимия си ход.

Лидерът в класирането в Лигата се справи със съпротивата на на Сан Хосе Шаркс и го надви като домакин убедително с 4:1. Отборът от Чикаго продължава да изглежда като орисан за велики постижения през сезона и вече 14 мача няма поражение в редовното време - 11-0-3.

Блекхоукс са само на 2 мача от изравняване на рекорда от 2006/07 на Анахайм Дъкс, които записаха най-добрия старт на кампания в НХЛ с 16 двубоя без загуба в три части.

Чикаго вече изравни серията от далечната 1943/44 на Монреал Кънейдиънс, като при следващ успех ще повторят постижението на Едмънтън Ойлърс от 1984/85. Важно е да се подчертае, че и Монреал, и Едмънтън, и Анахайм са спечелили Купа Стенли в годинините на поставяне на рекордите.

Дейв Боланд откри резултата за Чикаго 44 секунди преди края на първата третина, а 3 минути след началото на втората Маркъс Крюгер покачи на 2:0. Шаркс върнаха интригата 120 секунди по-късно чрез Тим Кенеди, а в 14-ата от положение пауър-плей Андрю Шоу направи 3:1. В 6-ата минута на последната част Никлас Хялмарсон оформи крайното 4:1.

Чикаго е убедителен лидер с 25 точки в Западната конференция и логично води също така в своята Централна дивизия.

Видео от мачовете можете да видите в Sporta.bg

Най-силният отбор на Изток Ню Джърси Девилс записа очакван успех над съперника си от Атлантическата дивизия Филаделфия Флайърс с 5:3 като домакин.

Победата обаче не дойде лесно, особено след като първата третина приключи при резултат 1:3 в полза на гостите. Последваха обаче 4 безответни гола в актива на "дяволите" и това им даде шанс да запишат 6-ти успех в последните 7 мача.

Травис Заяц даде аванс на домакините още в 40-ата секунда на срещата, но в следващите 12 минути Флайърс реализираха цели три попадения, дело на Уейн Симъндс, Майк Нъбъл и Мат Рийд - 1:3.

Руската звезда на Ню Джърси Иля Ковалчук обаче отново се отличи като лидер в най-важния момент от мача, като завърши с 3 асистенции, а Патрик Елиаш записа гол и две подавания. Алексей Поникаровски и Дейвид Кларксън също вкараха за "дяволите", като Стив Берниер оформи крайното 5:3 на празна мрежа.

Ню Джърси продължава да се движи убедително и е лидер в Източната конференция с 21 точки от 14 мача (9-2-3), като в своята Атлантическа дивизия изпреварва с 1 пункт Питсбърг Пингуинс.

"Пингвините" спечелиха визитата си на Уинипег Джетс с 3:1 и събраха 20 точки в актива си, което ги доближава до водача в дивизията и конференцията. Вратарят им Марк-Андре Флъри се отличи с цели 25 спасявания, с което допринесе за 7-ата победа на тима в последните 9 двубоя.

Крейг Адамс вкара първия и последния гол за Питсбърг, а водещият реализатор на тима (11 попадения) Джеймс Нийл отново се разписа от положение "пауър-плей", докато почетното попадение за Джетс бе дело на Андрю Лад.

Анахайм Дъкс постигнаха първа победа в Детройт над Ред Уингс от 5 години насам, след като го поразиха с 5:2 и продължиха отличната си серия на Запад. Вратарят на Дъкс Виктор Фаст спаси цели 26 удара и записа 7-ми успех в първите си 7 мача, с което стана първият страж с подобно постижение от 2004-та година, когато това направи Дан Елис.

Анахайм вече има 10 победи, 2 загуби и 1 поражение в продълженията до момента през сезона и обещава да бъде един от основните претенденти за Купа Стенли. Детройт пък прекъсна победната си серия и вече има 5 загуби в редовното време.

Анахайм е втори в Зпаданата конференция с 21 точки от 13 мача (10-2-1) и изостава в Лигата единствено от Чикаго Блекхоукс, на когото наскоро нанесе последното поражение с 3:2, макар и след дузпи.

Детройт пък остава с 16 пункта от 14 двубоя (7-5-2) и е 4-ти в своята Централна дивизия.

Всички резултати от рано тази сутрин в НХЛ:

Ню Джърси - Филаделфия - 5:3

Уинипег - Питсбърг - 1:3

Детройт - Анахайм - 2:5

Чикаго - Сан Хосе - 4:1

Калгари - Сейнт Луис - 2:5

Ванкувър - Далас - 3:4

Лос Анджелис - Кълъмбъс - 2:1

Водещи

Най-четени