Федерацията предлага нов договор на Пламен Константинов 19.09 | 10:32

Двете страни почти са се разбрали, чака се съгласието на Губерния

От iNews.bg

Българската федерация по волейбол (БФВ) иска бившият капитан на "лъвовете" Пламен Константинов да остане начело на националния отбор на България, независимо от резултатите на Световно първенство в Полша, където нашите записаха най-слабото си в исторически план представяне - 14-то място.

От БФС обаче искат младият специалист да продължи работата си. На Гибона ще бъде предложен нов 2-годишен договор, което означава, че ако се стигне до подписване, то Константинов ще има задачата да класира и води отбора на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Първият му голям тест след злополучния Мондиал в Полша, пък ще бъде Евроволей 2015, на което сме домакини.

Първоначалната уговорка между федерацията и Константинов бе той да води отбора до Световното първенство, а след това да има нови преговори.

"Нашето мнение е, че Пламен Константинов трябва да остане да работи. Той имаше съвсем кратко време и нямаме основание да вземем друго решение", заяви пред камерите на TV7 и NEWS7 вицепрезидентът на волейболната федерация Иван Тодоров.

Очаква се отговорът на Константинов, въпреки че според вицепрезидента Тодоров, селекционерът е склонен да продължи работата си с отбора.

"Имахме доста продължителен разговор, съвсем нормален разговор. Заедно искахме да изясним, доколкото е възможно, причини и проблеми. Неговото мнение и намерение според мен е положително, т.е. позициите ни съвпадат, че той трябва да продължи да работи", каза още Тодоров.

Договорът на Константинов трябва да бъде до Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г., но за тази цел той трябва да получи и съгласието на клубния си отбор Губерния (Нижний Новгород).

Водещи

Най-четени