Федерер дори не мисли за отказване 21.03 | 13:51

"Все едно ме щипят, когато ме питат постоянно за това", заяви легендарният швейцарец

От Константин Симидчийски

Роджър Федерер обяви, че вече му е омръзнало от постоянните въпроси дали ще се отказва скоро от тениса. Също така той даде да се разбере, че не мисли скоро да остави ракетата.

Швейцарецът навърши 30 през Август, като след загубата от Новак Джокович на полуфинала на Откритото първенство на САЩ е допуснал едва две поражения, спечелвайки 6 титли, включително тази в Индиън Уелс миналата седмица.

Федерер обаче не е печелил титла от Големия шлем повече от 2 години и е принуден постоянно да отговаря на въпроси относно евентуално отказване от тениса. Рекордьорът по титли заяви, че всяка загуба е още по-трудна, когато постоянно му задават един и същ въпрос.

"Все едно да те щипят постоянно", заяви един от най-великите играчи за всички времена пред The Times. "Много е досадно 'Ще се откажеш ли?' Знам, че съм на различни места през голяма част от годината и всеки иска да чуе отговора ми, но понякога този въпрос идва от хора, които ме познават и са ми близки".

"Не ме е страх да играя и да понасям загубите, но пресата понякога прекалява. Не ми харесва, когато феновете започнат да вярват, че всичко, което се пише, е истина".

Федерер коментира и представянето на своите основни конкуренти, заявявайки, че всички играят превъзходен тенис, но Джокович е демонстрирал изключителна форма през последната година.

"Миналата година Анди Мъри спечели няколко поредни титли, стигна и до полуфиналите на всеки турнир от Големия шлем, това е едно прекрасно и постоянно представяне, но хората не говорят за това. Надал имаше страхотна година - спечели Ролан Гарос и игра 8 финала, което е представяне, заслужаващо първо място в ранглистата. Но това не е така, защото има играч като Новак", коментира феноменалният швейцарец.

Водещи