Федерер с нов рекорд и победа на „Уимбълдън“ 16.07 | 18:01

Швейцарецът спечели турнира за осми път в кариерата си

От iNews.bg

Роджър Федерер продължава да пише история. Маестрото смаза всичките си съперници по пътя и грабна своята историческа 8-а титла на "Уимбълдън". Швейцарецът се изкачи на върха по брой трофеи от "Ол Инглънд Клъб", след като до днес той споделяше първото място с Уилям Реншоу и Пийт Сампрас.

Маестрото отвя Марин Чилич на финала след 6:3, 6:1, 6:4 след точно 100 минути игра. Федерер доказа, че е най-силеният тенисист на кортовете в Лондон. Той не допусна никой от съперниците му, по пътя към титлата, да му вземат дори и сет. Серията му на трева започна от Хале и вече 12 мача не е губил сет.

В първия сет Чилич допусна два пробива, а във втория при 3:0 за Федерер, хърватинът поиска медицински таймаут. После допусна нов пробив и загуби с 6:1. В третия сет Федерер отново имаше брейк пйнт, но Чилич се спаси.

Това е 19-а титла за Маестрото от Големия шлем и негова 93-ата в кариерата. Освен всичко Федерер прибра и 2 200 000 паунда от наградния фонд.

Това е втора титла за Федерер от Големия шлем за тази година, след като в началото на сезона спечели "Аустрелиън Оупън". Маестрото отказа да играе на "Ролан Гарос", за да може да се подготви за "Уимбълдън", на което станахме свидетели, че е факт, предаде Sporta.bg.

Водещи

Най-четени