Франция и Еквадор не успяха да се победят 26.06 | 01:08

Южноамериканците отпадат от турнира, а "петлите" са номер 1 в групата

От iNews

Отборите на Франция и Еквадор не успяха да си отбележат гол в последната среща от група Е на Световното първенство по футбол.

Двата тима завършиха 0:0 на стадион "Маракана", като равенството класира отбора на Франция на първо място в групата. По този начин "петлите" ще играят с отбора на Нигерия в 1/8 финалите на турнира.

Еквадор трябваше да победи своя съперник ако искаше да продължи напред с оглед на развитието в другия двубой от групата. Там Швейцария се справи с 3:0 над Хондурас и се класира за следващата фаза, където ще срещне Аржентина.

Франция имаше осем отбелязани гола преди този мач, но определено нападателите на тима и вратаря на Еквадор имат най-голяма заслуга за головата суша в мача. В грешник за Еквадор обаче се превърна звездата на тима Антонио Валенсия, който игра грубо и получи червен картон в началото на второто полувреме.

След този епизод се получиха доста интересни моменти защото двубоя се отвори и имаше положения. С пропуски се отчетоха Бензема, Погба и Жиру за Франция, докато Аройо се отличи от еквадорците.

Пълна статистика с подробности от Еквадор – Франция може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени