Фрейзър-Прайс грабна златото и на 200 метра 16.08 | 21:30

Ямайката не остави шансове на конкуренцията и този път

От Константин Симидчийски

Ямайката Шели-Ан Фрейзър-Прайс оправда статута си на фаворит и спечели световната титла на 200 метра на планетарния шампионат в Москва.

Фрейзър-Прайс финишира първа с време от 22,17 секунди, като шампионката остави зад себе си Мюриел Ауре от Кот д'Ивоар и нигерийката Блесинг Окагбаре.

Най-драматичният момент в бягането обаче бе контузията, която получи легендарната Алисън Филикс. Американката, която се стремеше към четвърта световна титла и историческо постижение, получи контузия в средата на бягането и се свлече безпомощна на пистата.

Така Шели-Ан Фрейзър-Прайс успя да осъществи златен дубъл на тазгодишното Световно първенство, след като ямайката вече спечели и спринта на 100 метра преди няколко дни.

За 26-годишната атлетка това е общо четвърта световна титла, след като Фрейзър-Прайс завоюва два златни медала и на шампионата в Берлин през 2009 година. В колекцията си ямайката има и два златни медала от Олимпийски игри, спечелени в дисциплината 100 метра през 2008 и 2012 година.

Фотофиниш определи носителките на сребърен и бронзов медал в бягането на 200 метра - Мюриел Ауре и Блесинг Окагбаре финишираха с по 22,32 секунди, но световна вицешампионка стана Мюриел Ауре, а носителка на бронзов медал - Блесинг Окагбаре.

Водещи

Най-четени