Хубчев ще вкарва бразилец в националния 13.09 | 11:29

Треньорът на „лъвовете“ си е харесал острието на ЦСКА Фернандо Каранга

От iNews.bg

Звездата на ЦСКА Фернандо Каранга попада в дългосрочните планове на националния селекционер Петър Хубчев, съобщава вестник "Тема спорт". Kaкто е известно, бразилецът чака български паспорт и е много вероятно такъв да му бъде издаден до края на годината или в началото на следващата. За получаването на такъв чужденците трябва да имат поне петгодишен престой в страна от ЕС, предаде Sporta.bg.

От известно време у нас съществува вратичка, която позволява на талантливи чуждестранни състезатели бързо да получат документи, за да могат да бъдат ползвани в националните ни селекции. Бразилците в Лудогорец са типичен пример, като българските им паспорти ги чакат още при подписването на договор.

Каранга е в България от януари, а вече има 14 гола в 20 мача за ЦСКА. Този сезон е с 8 точни удара в 8 участия. Червените са подали документи за негов паспорт най-вече защото искат да освободят една от квотите за чужденци извън ЕС. В срещите могат да бъдат използвани трима, а при червените са 4-ма заедно с Кулма, Енрике и Кевин Меркадо.

Водещи

Най-четени