ЦСКА започна подготовка с 16 футболисти 10.06 | 12:04

Липсват националите и голяма част от чужденците

От Божидар Азманов

Отборът на ЦСКА започна лятната си подготовка днес. На стадион "Българска армия" се събраха по-голямата част от футболистите на клуба, които в следващите два дни ще преминат задължителните медицински изследвания.

Липсваха националите от мъжкия и младежкия състав на тима, които получиха по-дълга почивка заради ангажиментите си с представителните тимове на България. Те ще се присъединят към своите съотборници на 16 юни, неделя.

Нямаше ги и някои от чужденците - Томаш Черни, Сержиньо, Серж Нюаджи, Мишел Платини и Лукас Саша, за които все още не се знае дали въобще ще останат в клуба.

За сметка на това в Борисовата градина се появиха Николай Дюлгеров, който напусна клуба миналото лято, и Александър Якимов, който през пролетта игра под наем в Ботев (Враца).

Присъстващите футболисти проведоха кондиционно занимание на стадион "Българска армия", водено от специалиста по физическа подготовка Роко Перота. Тренировката бе при закрити врати.

В него участие взеха следните 16 играчи: Михаил Венков, Антон Карачанаков, Станко Йовчев, Венци Василев, Иван Бандаловски, Пламен Крачунов, Ангел Грънчов, Благой Макенджиев, Нджонго Присо, Марсиньо, Абел Анисе, Николай Дюлгеров, Божидар Стойчев, Александър Якимов, Апостол Попов, Костадин Стоянов.

Последните двама се съблякоха за тренировка, въпреки че се смята, че няма да бъдат част от "армейците" през новия сезон. За разлика от тях Мартин Камбуров си тръгна, след като нападна ръководството на "червените".

Официалната първа тренировка вчета бе пренасрочена за сряда от 10 часа. Дотогава се очаква да бъде официализирано назначаването на Христо Стоичков и неговите помощници в ЦСКА.

В тези дни трябва да стане ясно и бъдещето на самия клуб и дали ще има смяна на собствеността. От това зависи участието на "армейците" в Лига Европа, което трябва да започне на 4 юли.

Водещи

Най-четени