ЦСКА победи Левски с 3:1 във Вечното дерби на българския футбол 26.02 | 19:53

"Армейците" с исторически успех в дома на кръвния си враг

От iNews.bg

Отборът на ЦСКА стигна до историческа победа на стадион "Георги Аспарухов" срещу кръвния си враг Левски във Вечното дерби на българския футбол. "Армейците" спечелиха срещата с 3:1, като поведоха в резултата с 3:0. Феновете на победителите пък бяха скандално изгонени на почивката от органите на реда, според които запалянковците са били твърде опасни и е трябвало да напуснат стадиона.

Срещата започна отлично за домакините. Още във втората минута Дембеле намери прекрасно Дани Младенов, който си поведе дълго топката и стреля в тялото на Иван Караджов от близко разстояние. В 7-ата минута отборът на ЦСКА отговори на предизвикателството, след като Милиев трябваше да избива с шпагат центриране на Спас Делев.

Като цяло първото полувреме бе доста изнервено и за двата отбора. Не липсваха грозните влизания в средата на терена, които доведоха до жълти картони до редица играчи на терена. В 33-ата минута гостите от ЦСКА поведоха в резултата. Топката бе изпратена от дълбочина в полето на Левски и стигна до наказателното поле. Там Милиев и Грийн не се разбраха, сблъскаха се, след което и Митрев излезе неразчето и подари топката на Мишел Платини, който я прати в опразнената мрежа за 0:1. При този резултат завърши и първото полувреме.

Второто полувреме започна отлично за гостите, които удвоиха преднината си. В 48-ата минута се стигна до прострелно центриране в наказателното поле на Левски, с което Спас Делев се размина на сантиметри от голлинията. Топката стига на аутлинията до Нелсън, който намери оставения непокрит Платини. Бразилецът засече топката перфектно и вкара за 2:0 за ЦСКА.

В 61-ата минута се стигна до добро положение пред вратата на Караджов, който бе по-скоро наблюдател през вторите 45 минути. Топката бе центрирана към Юлу Матондо на точката на дузпата, но новото попълнение на Левски я прати високо над напречната греда на вратата на "армейците".

Само 4 минути по-късно пък Митрев трябваше за трети път да вади топката от мрежата си. Сашо Тонев подаде в наказателното поле, където Апостол Попов бе оставен абсолютно сам и вкарва трети гол, правейки резултата класически за ЦСКА. В 69-ата минута страстите на терена ескалираха и след спречкване Тонев и Йовов видяха червения картон в ръцете на Антон Генов.

В 74-ата минута Левски върна един гол. Гара Дембеле получи добър пас отдясно по атаката на домакините, стигна до аутлинията и върна кълбото в малкото наказателно поле, където Костадин Стоянов засече топката в собствената си мрежа.

До края на срещата домакините се опитаха да осъществят натиск, но опонентите им от ЦСКА стояха добре на терена и дебнеха на опасни контраатаки, с които щяха да решат срещата в своя полза.

Така отборът на ЦСКА вече има 29 точки в своя актив и се нарежда на четвърто място- на 3 зад съперника си в днешния двубой Левски, който е с 32. Лидер е тимът на Литекс с 37 и мач по-малко от преследвачите си.

Водещи

Най-четени