Цветана Пиронкова почна със загуба в София 28.10 | 20:00

Българката се срина срещу Цибулкова

От Иво Вецев

Българската тенисистка Цветана Пиронкова записа загуба на старта на Турнира на шампионките в София, след като Доминика Цибулкува стигна до победа в два сета – 6:3, 7:6 (6).

Двете тенисистки изиграха изключително стойностен двубой, в който обаче финалистката от Откритото първенство на Австралия игра много агресивно и, въпреки многото си грешки, успя да стигне до победата.

Нервите на Пиронкова пред родна публика не издържаха и в двата сета, като тя имаше предимство и в двата. В първата част след изоставане от 0:2, тя поведе с 3:2 и имаше няколко точки за пробив, но не се възползва и записа 4 поредни загуби в геймовете – 3:6.

Това обаче надъха българката, която поведе с категоричното 4:1 в следващия сет, допусна пробив но имаше шанс да затвори сета при 5:3. Тя обаче допусна нов пробив (на 0) и изостана с 5:6. Тя се добра до тайбрек, в който спаси 5 мачбола, но в крайна сметка Цибулкова затвори срещата.

Това е последното издание на турнира в София, като Пиронкова може за втори път да стигне до полуфиналите. Това обаче минава през задължителни победи до края на група "Средец”, където са още Андреа Петкович и Карла Суарес Наваро.

Как се разви мачът - четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени