Цвети Пиронкова започва срещу испанка в Индиън Уелс 06.03 | 10:37

Българската тенисистка ще се изправи срещу 69-тата в света Карла Суарес Наваро

От Мариян Найденов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще се изправи срещу испанката Карла Суарес Наваро в първия кръг на силния турнир в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 5 536 000 долара.

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров също е заявил участие в надпреварата, а жребият при мъжете ще се тегли в сряда рано сутринта българско време.

Досега Пиронкова и Карла Суарес Наваро не са се срещали никога. В момента испанската тениситка заема 69-то място в световната ранглиста, а от началото на 2012 има негативен баланс от 2 победи и 5 загуби.

Все още не се знаят точните ден и час за мача на Пиронкова с Наваро, като програмата за първия ден на турнира ще бъде публикувана днес вечерта. Срещите от първия кръг на основната схема ще се играят в сряда и четвъртък.

При евентуална победа Цвети ще заработи 12 725 долара от наградния фонд и 50 точки за класацията на WTA. Ако продължи напред Пиронкова ще се изправи срещу италианката Флавия Пенета във втория кръг.

На турнира в Индиън Уелс при жените ще вземат участие всички състезателки от топ 50 в света с изключение на Ким Клайстерс (Белгия), Андреа Петкович (Германия) и Серина Уилямс (САЩ).

Водещи

Най-четени