Челси остана зад борда в Шампионската лига 05.12 | 23:49

Английският тим се сбогува с турнира, разгромявайки с 6:1 гостуващия Нордселанд

От iNews.bg

Носителят на трофея Челси се сбогува с Шампионската лига за този сезон, въпреки, че тази вечер лондончани разгромиха с 6:1 гостуващия Нордселанд в среща от своята група Е.

Фатален за "сините" обаче се оказа развоят в Донецк, където Ювентус измъкна успех с 1:0 над Шахтьор и също си осигури място на 1/8-финалите. Така Челси завършва на трета позиция, насочвайки се към Лига Европа напролет.

Това бе и първа победа за новия мениджър на "сините" Рафаел Бенитес, чийто актив във Висшата лига до момента е две равенства и една загуба. За съжаление на Рафа обаче, първият му успех с Челси се оказа пиров.

Два гола за домакините отбеляза Фернандо Торес, а по един добавиха Давид Луис от дузпа, Гари Кейхил, Хуан Мата и Оскар. В срещата бяха отсъдени общо три наказателни удара - два за Челси и един за Нордселанд, като само един от тях бе отбелязан. Точен за датчаните бе Джошуа Джон.

Фернандо Торес отново оглави атаката на Челси в днешната вечер, докато от втора линия атакуваха Виктор Моузес, Хуан Мата и Еден Азар. Рамиреш и Ориол Ромеу започнаха в средата на терена, а Оскар отново остана резерва. Ашли Коул, Гари Кейхил, Давид Луис и Бранислав Иванович стартираха в отбрана пред Петър Чех.

Каспер Лоренцен оглави атаката на гостите, а Джошуа Джон и Марк Гунделах притесняваха отбраната на "сините" по фланговете. Стокхолм, Аду и Кристиансен бяха разположени в полузащита.

Срещата на "Стамфорд Бридж" стартира с шанс за домакините, като още в 8' Виктор Моузес имаше възможност да отбележи. Ашли Коул изпрати топката на далечната греда, където бившият нападател на Уигън я засече. Йеспер Хансен обаче внимаваше и спря полета на кълбото.

Две минути по-късно Фернандо Торес изправи трибуните на крака, опитвайки се да матира Хансен със силен удар от средна дистанция. Датският страж обаче се намеси и отрази в корнер. В 27' за малко не се стигна до автогол на гостите, след като Виктор Моузес проби и центрира, а Стокхолм прати топката в напречната греда.

Истински интересно на "Стамфорд Бридж" стана през последните 15 минути на първата част, когато зрителите видяха общо три дузпи и попадение в самия край. В 31' бе отсъден наказателен удар за Нордселанд, след като кълбото срещна ръката на Гари Кейхил. Повторенията обаче показаха, че това се случва в момент, когато бранителят е извън наказателното поле. Все пак справедливостта възтържествува, а Петър Чех отрази изстрела на Стокхолм.

Само две минути по-късно последва и дузпа за Челси, отново свирена за игра с ръка на Бекман. Зад топката застана Еден Азар, чийто изстрел обаче също бе спасен от Йеспер Хансен.

Драмата в Лондон стана пълна в 38', когато в разстояние на само 7 минути бе отсъдена и трета дузпа. Отново за домакините от Челси и отново за игра с ръка. Този път зад бялата точка застана Давид Луис, който хладнокръвно реализира за 1:0.

До почивката се стигна и до удвояване на резултата, като първия си гол под ръководството на Рафаел Бенитес реализира Фернандо Торес. Моузес изведе испанеца очи в очи с Хансен, който спаси първия му изстрел. Топката обаче отново попадна в Ел Ниньо, който я запрати по посока мрежата - 2:0.

Втората част също започна вихрено, а между 46' и 51' двата тима си размениха по един гол. Първи отбелязаха гостите, а точен бе Джошуа Джон. Холандецът бе изпуснат от Иванович и остана сам срещу Чех, пращайки топката зад гърба на стража за 2:1.

Отговорът на "сините" обаче не закъсня, а в 51' Гари Кейхил възстанови аванса от две попадения на Челси. Домакините изпълниха статично положение пред вратата на скандинавците, а Гари Кейхил скочи най-високо, насочвайки кълбото към мрежата - 3:1.

Макар и Ювентус вече да водеше с 1:0 в Донецк, домакините продължиха да играят за своята публика. В 56' Челси реализира и четвърти гол, а второто си попадение в срещата записа Фернандо Торес. Еден Азар стигна до аутлинията и насочи топката към Торес, който от метър разстояние я заби в мрежата за 4:1.

Футболистите на Нордселанд съвсем свалиха гарда, което и доведе до пети гол на сметката на лондончани. В 63' Хуан Мата разигра на двойно подаване с Еден Азар, като първият изстрел на испанеца бе отразен от Хансен. При добавката обаче Мата не сбърка, отбелязвайки за 5:1.

Головата фиеста на "Стамфорд Бридж" продължи, а в 71' се разписа и резервата Оскар. Бразилецът получи подаване от Хуан Мата и не сбърка със завършващия удар, бележейки за 6:1.

До края на срещата Челси пощади своя съперник, спирайки с головете в мрежата на Йеспер Хансен. Така "сините" напуснаха турнира още в груповата му фаза, присъединявайки се към друг от английските грандове - Манчестър Сити. За разлика от Челси обаче, "гражданите" дори не успяха да достигнат до участие в Лига Европа напролет.

Най-четени