Челси с грешна стъпка в Нюкясъл, Тотнъм излъга Ливърпул в дербито 28.11 | 20:49

Челси не успя да победи Нюкясъл и остава на второ място зад Димитър Бербатов и Манчестър Юнайтед

От Краси Киров

Днес се изиграха последните два мача от 15-ия кръг на Висшата лига на Англия. След вчерашното феноменално представяне на Димитър Бербатов за Манчестър Юнайтед, днес съперниците от Челси се издъниха в Нюкясъл и позволиха на "червените дяволи" да поведат в класирането.

Нюкясъл - Челси 1:1

Челси и Нюкясъл завършиха 1:1 в двубой игран при изключително тежки зимни условия на "Сейнт Джеймсис Парк". Андрю Керъл откри за домакините в 6-тата минута, а Соломон Калу донесе точката на "сините" с попадение в 45-тата минута.

Със спечелената точка Челси остава на второ място в класирането, което означава, че Манчестър Юнайтед е едноличен лидер с актив от 31 точки, на две пред "сините" от Лондон. Нюкясъл пък заема деветата позиция с равен актив тима на Ливърпул.

Тотнъм - Ливърпул 1:1

Тотнъм и Ливърпул изиграха истинско дерби на "Уайт харт Лейн" като драмата бе пълна в последните секунди. "Шпорите" стигнаха до пълен обрат след като изоставаха с 0:1 до почивката. Мартин Шкъртел откри резултата в 43-та минута. Словашкият национал през втората част обаче стана антигерой отбелязвайки си автогол в 66-та минута. Преди това пък Джърмейн Дефо пропусна от дузпа да изравни след като стреля в аут. В даденото от съдията продължение след бърза контраатака на домакините Ленън вкара за 2:1 и донесе трите точки на "шпорите". Така Тотнъм заема 5-то място с 25 точки, с шест по-малко от лидера Манчестър Юнайтед. Ливърпул пък е на 10-то място 19 точки.

Водещи

Най-четени