Черно море е на финал за Купата след нов успех над Локо (Пд) 28.04 | 20:54

"Моряците" с късен обрат стигнаха до втора победа на полуфиналите

От Даниел Любомиров

Въпреки опита да осъществи малко очакван и евентуално исторически обрат, Локомотив (Пловдив) не можа да заличи огромния си пасив в полуфиналите за Купата на България срещу Черно море.

"Моряците" отстъпваха с 1:2 при визитата си на стадиона в пловдивския парк "Лаута", до 87-ата минута, но с две бързи контраатаки осъществиха късен обрат и нанесоха второ поражение на "смърфовете" - 3:2.

Така с общ резултат 8:3 по убедителен начин Черно море се класира на финал за трети път в историята си. Както можеше да се очаква, Черно море изигра отговорно реванша и не предприе излишни рискове, осланяйки се на аванса си от победата с 5:1 във Варна.

Още в третата минута обаче "моряците" поведоха с гол на Живко Атанасов и направиха задачата на съперника още по-сложна. Спас Делев с фантастичен шут от пряк свободен удар в 38-ата минута по ефектен начин възстанови равенството, но на почивката двата тима се прибраха при 1:1 и времето за "смърфовете" изтичаше.

В 68-ата минута отново след изпълнение на пряк свободен удар Спас Делев допринесе за пълня обрат в мача. Този път с центриране от левия фланг Торпедото заблуди вратаря на "моряците" Илия Николов, след като футболистите в наказателното поле се разминаха с топката и тя се оплете в мрежата на Черно море – 2:1.

След две скоростни контраатаки през почти липсващата защита на Локомотив в 87-ата и 90-ата минута Матия Курьор се разписа набързо два пъти, за да фиксира крайното 3:2 в полза на Черно море.

Най-четени