Шалке подписа с Кевин-Принс Боатенг 30.08 | 18:06

Звездата на Милан се завръща в своята родина

От Божидар Азманов

Тимът на Шалке хвърли трансферна бомба, привличайки един от най-добрите играчи на Милан Кевин-Принс Боатенг.

 

Днес трансферът бе потвърден от генералния мениджър на "кралскосините" Хорст Хелд, който оповести, че националът на Гана е подписал контракт за три години с тимът от Бундеслигата. Сумата, която Милан ще получи за Принца е около 12 милиона евро.

 

Сезонът за Шалке започна много трудно, като в първите три кръга на германския шампионат отбора от Гелзенкирхен спечели само една точка. За сметка на това Йенс Келер и компания успяха да влязат в Шампионската лига, макар и след голяма драма в битките с ПАОК в плейофите на турнира.

 

"Боатенг е играч със страхотни качества и е лидер. Лесно се разбрахме с него. Ще носи фланелката с номер 9", сподели Хелд.

 

Наставникът на Шалке Йенс Келер пък е на мнение, че 26-годишният футболист ще допринесе много за това тимът му да се върне на пътя на успехите.

 

"Боатенг има много голям международен опит и е страхотно попълнение за клуба", добави Келер, който се надява, че ще може да използва Боатенг още в двубоя с Байер Леверкузен тази събота.

 

Самият Боатенг е роден в Германия и е бивш играч на Борусия Дортмунд. Той не скри задоволството си, че се връща в своята родина.

 

"Много съм радостен да бъда тук, най-накрая отново вкъщи. Шалке е топ отбор, първенството е най-доброто в света. Така че най-добрите играчи в света са тук", сподели Боатенг.

Най-четени