Шарапова прегази Возняцки за втора титла в Индиън Уелс 18.03 | 08:15

Рускинята даде на съперничката си само четири гейма в целия мач - 6:2, 6:2

От Мариян Найденов

Мария Шарапова спечели за втори път титлата от силния турнир в Индиън Уелс, след като на финала не остави никакви шансове на Каролине Возняцки, разгромявайки я с 6:2, 6:2 за час и 21 минути игра.

Благодарение на успеха, рускинята добави към банковата си сметка 1 милион долара от наградния фонд, а освен това, със спечелените точки Маша се изкачи до номер 2 в световната ранглиста, изпреварвайки Виктория Азаренка и дишайки във врата на лидерката Серина Уилямс.

Представянето на Шарапова по време на целия турнир бе впечатляващо. До финала тя не загуби сет, а в мача за титлата буквално отнесе съперничката си, за да се поздрави с втора титла в Индиън Уелс след 2006 година.

Рускинята започна срещата вихрено - с пробив на нула още при първото подаване на Возняцки, а до края на мача датчанката така и не успя да намери противодействие на агресивната игра на Шарапова. При 3:2 Маша направи серия от пет поредни гейма, с което затвори първия сет (6:2) и поведе с 2:0 във втория.

Возняцки успя да доведе нещата до 4:2, но след това не издържа на мощните удари на рускинята и допусна нов пробив в подаването си, а малко по-късно Шарапова не срещна проблеми при своя сервис гейм, затваряйки сета с 6:2, а с това и мача.

Най-четени