Шарапова се връща на корта предсрочно 04.10 | 16:44

Намалиха наказанието на руската тенисистка на 15 месеца

От iNews.bg

Бившата половинка на Григор Димитров – Мария Шарапова, предстои да се върне на корта през април следващата година. Едно от водещите имена в женския тенис бе наказано да не играе две години заради допинг през юни тази година. Благодарение на безупречната ѝ репутация, този срок бе значително намален - на 15 месеца.

Припомняме, че блондинката бе наказана от Международната федерация по тенис за употребата на мелдоний, заради което пропусна Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя обаче обжалва решението пред Спортния арбитражен съд в Лозана и постигна успех.

"Шарапова може да играе отново след 26 април следващата година. Добре, е че наказанието й беше намалено, защото тя е чиста спортистка. Дали ще се завърне на предишното си ниво - това зависи от нея. Но ние искаме да бъде в състава на националния отбор и да спечели следващите олимпийски игри", каза президентът на Руската федерация по тенис Шамил Тарпище.

Мелдоният стана забранено вещество от 1 януари тази година. Малко над два месеца по-късно Маша даде извънредна пресконференция в Лос Анджелис, на която обяви, че е видяла писмото от Антидопинговата агенция с уведомлението, но не го е прочела.

Водещи

Най-четени