Шинджи Кагава е първото ново попълнение на Манчестър Юнайтед 05.06 | 11:57

Японецът направи впечатляващ сезон с екипа на Борусия Дортмунд и привлече вниманието на сър Алекс Фъргюсън

От Божидар Азманов

Манчестър Юнайтед привлече японският полузащитник на Борусия Дортмунд Шинджи Кагава. Новината бе потвърдена на официалната страница на "червените дяволи".

Единственото, което остава по сделката, е футболистът да премине медицински прегледи и да получи работна виза за Великобритания. Тези детайли ще бъдат финализирани в края на юни.

Сумата, която победителят в Бундеслигата ще получи за своя играч, не бе обявена, но се очаква да достигне 12 милиона паунда, които може да нараснат на 17 милиона в зависимост от представянето на азиатеца.

Шинджи Кагава e на 23 години и започва кариерата си в японския Серезо Осака. С изявите си в Джей лигата привлича вниманието на Борусия Дортмунд и през лятото на 2010 година пристига на "Сигнал Идуна Парк" за сумата от 350 хиляди евро.

Той бързо се налага в състава на Юрген Клоп, но заради контузия пропуска половината от първия си сезон в Германия, в който Борусия сава шампион за първи път от 2002 година.

През миналия сезон японецът блесна за новите стари шампиони на Германия, отбелязвайки 13 гола в 31 мача от Първа Бундеслига. "Жълто-черните" пък триумфираха със златен дубъл, печелейки титлата и купата на страната.

За две години в Борусия той има общо 71 срещи, в които е нанизал 29 попадения и е направил 15 асистенции.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън наблюдава на живо изявите на японеца, посещавайки финала за Купата на Германия, който Дортмунд спечели с 5:2 срещу Байерн. Тогава Шинджи Кагава отбеляза един от головете във вратата на Мануел Нойер.

Най-четени