Шоуто Night of the Jumps в България за още три години 10.09 | 17:18

Тази година състезанието ще бъде на 14 декември

От Краси Киров

Днес в Пресклуб "България" изпълнителният директор на промоутърската компания "Pro Circuit" Марко Манти и председателят на организационния комитет "Гран При България" Румен Петков подписаха нов 3-годишен договор за провеждането на финалния кръг на Световния шампионат по мотокрос Free Style - Night of the Jumps /Вечерта на скоковете/.

На официалната церемония присъстваха и спортният мениджър на компанията Сорин Селмер, президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов и пресаташето на Министерството на младежта и спорта Красимир Димитров.

От декември 2011 г. екстремното състезание привлича многохилядна публика в столичната зала "Арена Армеец", тази година то ще е на 14-и декември. Около 1 милиард зрители по света го наблюдават на телевизионния екран и по интернет, което е незаменима реклама за нашата страна.

Родните фенове на невероятните изпълнения на две колела във въздуха могат да са спокойни, тъй като новият договор им гарантира, че ще се радват на живо на Вечерта на скоковете до 2016 г. включително.

"За разлика от Китай например, където публиката е много спокойна, тук хората са емоционални, живи, страната е много хубава", сподели г-н Манти.

Румен Петков благодари на промоутърите от "Pro Circuit" за финансовите облекчения в новия договор, но подчерта, че самите параметри са конфиденциални и затова не могат да бъдат обявени пред медиите.

Петков изтъкна голямата заслуга на спортния министър Мариана Георгиева, с която са разговаряли Марко Манти и неговият колега Сорин Селмер. Проф. Георгиева е поела ангажимент за изпълнението на договора, стана ясно на пресконференцията.

Г-н Манти специално благодари на председателя на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, който помага не само на мотоциклетизма, но и на други спортове.

Така високопоставеният гост засвидетелства уважението си към банкера, който в началото на тази година спаси БФ Мотоциклетизъм от ликвидация и съд за просрочени огромни дългове, натрупани от такси за проведените световни и европейски шампионати у нас.

Водещи

Най-четени