Шоуто на XXX-те летни Олимпийски игри приключи с бляскава церемония в Лондон 13.08 | 02:13

Джордж Майкъл, Спайс Гърлс, Пинк Флойд, Джеси Джейн и Тейк Дет бяха само част от изпълнителните в грандиозното шоу

От Краси Киров

Край! Олимпиадата в Лондон приключи тази вечер с пищна церемония на олимпийския стадион в Лондон.

Организаторите на 30-те олимпийски игри ни предложиха отново едно интерактивно шоу на стадиона, което затвърди добрите ни впечатления от откриването и изобщо от цялата организация на най-голямото спортно мероприятие в света.

Всички суперлативи като, че ли свършиха за откриването на Игрите, което предизвика фурор в целия свят. Тази вечер обаче имаше време и за още малко шоу. Шоуто по закриването тази вечер бе наречено "Симфония от британската музика"с режисьор Ким Гевин.

Иначе първата музикална група, която излезе на сцената бяха Мadness, последвани от Pet Shop Boys , а накрая One Direction бяха представителите на новото поколение в британската музика.

След това на стадиона премина парада на спортистите, като Станка Златева носеше българския флаг на церемонията по закриването. Освен страхотната музика олимпийският стадион представляваше една огромна симфония от светлина.

По традиция по време на закриването премина и награждаването на маратонците в леката атлетика по време на церемонията на закриването.

След това започна и поредното уникално шоу наречено "Симфония от британската музика". Естествeно първо се чуха гласовете на Фреди Меркюри и Джон Ленън. След това на сцената се появи Джордж Майкъл, за когото това бе първо участие на сцена от година след като певецът имаше здравословни проблеми. Британската симфония продължи с Дейвид Бауи и Ани Ленъкс.

Кулминацията бе изпълнението на "Wish you were here" от страна на Pink Floyd заедно с Ед Шийран. Fatboy Slim също взриви трибуните на стадиона, като успя да миксира най-успешното си парче The Rockafeller Skank с появата на Джеси Джей. На сцената излезе и Тайо Крус.

След това дойде и най-голямата изненада на шоуто по закриването. На сцената се появиха пет английски черни таксита, които превозваха момичетата от групата "Спайс Гърлс". Петте певици се събраха наскоро и зарадваха целия свят с изпълнието си. На сцената излезе и Лиъм Галахър с неговата група Oasis, която изпя своя хит Wonderwall.

Шоуто допълниха и Еlectric white orchestra. Накрая се появиха някои от култовите герои на Монти Пайтън, с които шоуто по закриването бе пълно. Последва и официалното парче на Олимпидата, изпълнено от бандата Muse.

Всички очакваха това да бъде края на церемонията, когато организаторите пуснаха видео кадри от едно от най-великолепните изпълнения на Фреди Меркюри, който разчувства всички на стадиона и пред екраните.

След това се появиха членове на групата Queen, които изпълниха заедно с Джеси Джейн неофициалния спортен химн в целия свят - We Will Rock You!

В края олимпийския флаг бе свален под звуците на олимпийския химн и предаден на кмета на Рио де Жанейро. Последва и химна на Бразилия, както и някои бразилски изпълнения наподобяващи карнавала в страната на кафето.

Тук се появи и последната голяма изненада на организаторите. На сцената излезе на легендарният футболист Пеле, който приветства всички с голяма прегръдка.

Накрая прездентът на МОК Жак Рох благодари на всички за перфектната организация и пожела на всички младежи на добър път към Рио 2016. С грандиозно изпълнение на Take That и родената в Рио де Жанейро балерина Дарси Бурсел, олимпийският огън бе угасен за да се възроди отново само след четири години.

Това беше всичко от олимпиадата в Лондон. Ще очакваме с нетърпение следващото най-голямо събитие в света на спорта, а и не само. Олимпиадата кара хората да бъдат обединени в една кауза - каузата за спортно достойнство и майсторство.

Това е мястото, където хората по цял свят, винаги ще бъдат равни без значение на какъв пол или каква раса принадлежат, и ще се борят с най-чистите човешки средства към своя успех.

Рио де Жанейро, очаквай ни, ние идваме!!!

Водещи

Най-четени