Шумахер възнамерява да изпълни договора си с Мерцедес 28.04 | 13:22

"Да, на 42 години не е също като на 25, но ще изпълня договора си с Мерцедес, след което ще работя като представител на тима", каза Шумахер

От Методий Методиев

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер изрази желанието си да изпълни договора си, който е подписал с тима на Мерцедес, въпреки че колата му не е конкурентна и той няма възможност да се бори за място на подиума. През 2010-а той подписа тригодишен контракт с тима, който изпитваше трудности през миналия сезон, а тази година също изостава от водещите три тима.

Съотборникът му в "сребърните стрели" Нико Розберг направи добро каране в последното Гран при на Китай и завърши пети, загатвайки за подобряване на отбора. До момента младият германец изпреварва сънародника си Шумахер в класиранията, но ветеранът твърди, че това не се дължи на подценяване на ситуацията от негова страна.

"Пилето" обяви, че за него не е интересно да се бори за 10-ото място, но добави, че това не влияе върху нагласата му по време на състезание. "Боря се с екипа на Мерцедес, защото знам, че той може да се подобри и да започне да печели", заяви германският ветеран.

"Да, на 42 години не е също като на 25, но ще изпълня договора си с Мерцедес, след което ще работя като представител на тима", каза още Шумахер.

Розберг, който до момента има 3 подиума с тима, заяви, че Шумахер не се е отказал да се бори за предно класиране и да бъде сериозна конкуренция за него самия.

"Михаел кара на много високо ниво и да се съревноваваш с него никога не е лесно. Сегашните му резултати не са показателни за неговото каране. За да съм по-бърз от него трябва да се справям максимално добре - тази година определено е на по-високо ниво", похвали съотборника си Розберг.

Водещи

Най-четени