Юнайтед не успя да победи Нюкясъл като гост и остави шансове на Арсенал 19.04 | 23:54

Двубоят на "Сейнт Джеймсис Парк" завърши при нулево равенство

От iNews.bg

Манчестър Юнайтед и Нюкясъл завършиха при нулево равенство в своя двубой от 33-ия кръг на английската Висша лига и по този начин оставиха шансове на преследвачите на "червените дяволи" да мечтаят за успех в края на сезона. В мача на "Сейнт Джеймсис Парк" гостите бяха по-добрия тим, но сърцатата игра на Нюкясъл и няколкото сериозни пропуска на играчите на сър Алекс Фъргюсън лишиха водача в класирането от пълен актив от точки. Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов не бе в групата за двубоя.

Двубоят започна с мигновено положение за "червените дяволи" още във втората минута, но пас на Уейн Рууни към Хавиер Ернандес бе пресечен от вратаря на домакините Тим Крул в последния възможен миг преди мексиканеца да засече кълбото в мрежата.

Тимът на Нюкясъл обаче демонстрира, че няма намерение да се дава без битка и в последвалите минути хвърли всички сили в преса по целия терен. "Джордитата" създадоха няколко сериозни положения пред вратата на Ван дер Саар, но топката така и не се озова във вратата на холандския страж, въпреки напрежението в редиците на "червени дяволи" и сериозното териториално предимство на Нюкясъл.

След средата на втората част Юнайтед поизравни играта и на свой ред започна да осъществява постепенни атаки към вратата на Нюкясъл. Нови пропуски обаче направиха Рууни - пропуснал най-сериозното положение за своя тим в 20-ата минута и Луиш Нани.

Две минути преди края факт бе и най-голяма опастност пред вратата на Ван дер Саар, но Питър Ловенкрандс не успя да намери топката с глава по най-добрия начин след центриране на Бартън, въпреки че бе останал непокрит в наказателното поле на Юнайтед.

След почивката гостите започнаха по-активно и пристинаха своя опонент в неговата половина, а първото по-серизно положение дойде след точно пет минути игра, когато Райън Гигс стреля с глава в очертанията на вратата, но Крул отрази удара му.

Последваха няколко добри минути за Нюкясъл, като в 58-ата минута те имаха сериозни претенции за дузпа срещу Питър Ловенкрандс. Нападателят бе съборен в наказателното поле от Андерсон, но главният рефер бе на много добра позиция и ясно показа, че нарушение според него няма.

Шокиращ пропуск в 68-ата минута за Манчестър Юнайтед пък направи Райън Гигс. Уелсецът получи перфектно подаване от Патрис Евра, който нахлу в наказателното поле и върна към точката на дузпата, където Гигс бе сам. Полузащитникът стреля без подготовка, но топката премина на сантиметри от страничнага греда пред безпомощния поглед на вратаря на домакините.

До края на мача "червените дяволи" установиха пълен контрол над средата на терена и атакуваха неспирно своя противник, но защитата на "свраките" демонстрира стабилност и не допусна попадение. С пропуски се отличиха Ернандес и Рууни, а в даденото от главния рефер продължение не бяха уважени много сериозни претенции на Юнайтед за 11-метров наказателен удар.

Така или иначе дузпи и попадения в този двубой липсваха, а Юнайтед добави само една точка към своя актив. Така "червенитя дяволи" събраха актив от 70 точки и водят със седем пункта и мач повече пред втория Арсенал, който утре ще гостува на Тотнъм. Нюкясъл пък има 40 точки и се намира на девето място в таблицата.

Водещи

Най-четени