Юнайтед с коледно чудо срещу Хъл Сити 26.12 | 17:27

"Червените" дяволи стигнаха до победата след исторически обрат

От Божидар Азманов

Тимът на Манчестър Юнайтед записа втора поредна победа в Англия. Днес момчетата на Дейвид Мойс надвиха Хъл Сити като гост, стигайки до обрат от 0:2 до 3:2.

Юнайтед прави подобен обрат за осми път в историята на Висшата лига, което може да се определи като едно от чудесата на Боксинг дей. Това пък беше първият случай, в който на този ден отбор успява да обърне мач, в който почва от губеща позиция.

 

Началото на срещата доста лошо за "червените дяволи", които в 4-та минута губеха в резултата. Джеймс Честър даде аванс на домакините, а дейвид Мейлер се разписа в 13-та.

Юнайтед все пак бързо намали, след като Смолинг бе точен в 19-та минута, а само 7 по-късно Уейн Рууни вкара прекрасен гол, с който изравни резултата. Юнайтед можеха да отбележат няколко пъти, но победното попадение дойде едва в 66-та минута, когато Честър си вкара автогол.

До края Хъл изпусна няколко ситуации да изравни, а в последната минута Валенсия си изкара глупав червен картон за разкарване на топката..

Така "червените дяволи" събраха 31 точки и намалиха разликата си от лидера Ливърпул на 5 пукнта. Тази вечер мърсисайдци излизат срещу Манчестър Сити на "Етихад". Хъл  се намира на 12-о място с 20 пункта.

Водещи

Най-четени