Юсейн Болт слага край на кариерата си през 2017-а 03.08 | 12:10

Ямайският спринтьор спечели титлата на 4 по 100 метра с шафетата на Ямайка с нов рекорд на Игрите на Британската общност

От iNews.bg

Световният рекордьор в спринта на 100 и 200 метра Юсейн Болт повтори намерението си да продължи да се състезава до шампионата на планетата в Лондон през 2017 година.

Снощи ямайският спринтьор спечели титлата на 4 по 100 метра с щафетата на Ямайка на Игрите на Британската общност в Глазгоу.

Шесткратният олимпийски и осемкратен световен шампион възнамеряваше да сложи край на кариерата си след Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, но през септември миналата година каза, че е решил да отложи плановете си с една година.

"Винаги съм казвал, че след Рио ще се оттегля от спорта, но сега считам, че трябва да продължа до 2017 година. Тогава ще бъде последното ми участие на световно първенство", каза Болт.

Той говори пред медиите, след като изведе Ямайка до титлата в щафетата на 4 по 100 метра за мъже с време 37.58 секунди, което е рекорд на Игрите, и спечели първия си златен медал от Игри на Британската общност.

В отбора на Ямайка бяха още Джейсън Ливърмор, Кемар Бейли-Коул и Никел Ашмийд. На второ място остана Англия, а на трето - Тринидад и Тобаго.

Подробности, снимки и видео от бягането на Юсейн Болт вижте в Sporta.bg>>

Водещи

Най-четени