Ясни са съперниците на Левски в контролите 15.06 | 12:35

"Сините" ще играят четири проверки в Линдабрун

От Божидар Азманов

Станаха ясни съперниците на Левски в контролните срещи по време на подготвителния лагер в Линдабрун.

 

"Сините" заминават за Австрия в понеделник, 17-и юни, където ще се подготвят до 30-и юни.

 

Тази година времето за подготовка на Николай Митов и неговите играчи е изключително кратко, тъй като те започват участието си в европейските клубни турнири още от първия квалификационен кръг или на 4-ти юли.

 

Така левскарите ще имат време само за четири проверки и вече оповестиха тимовете, срещу които ще се изправят.

 

Първата контрола на Левски е срещу бразилския третодивизионен тим Арапонгас. Дата на мача е 22 юни. Следва проверка срещу австрийския Матерсбург.

 

Последните две контроли са срещу значително по-класни съперници в лицето на украинския Металург Донецк и руския Амкар Перм. Мачовете са съответно на 27-ми и 29-ти юни.

 

В състава от Донецк се подвизава бившият футболист на Левски Зе Соареш и миналите през ЦСКА Жуниор Мораеш и Грегъри Нелсън, както и бившият национал Велизар Димитров.

 

Преди година "сините" играха срещу Металург и спечелиха с 2:0. През лятото на 2011 година отново в Линдабрун Левски пък направи 0:0 с тима от Перм. В момента в него има трима българи - Георги Пеев, Захари Сираков и Благой Георгиев.

 

Левски се прибира в България на 30-ти юни и само четири дни по-късно стартира в Лига Европа. 26-кратните шампиони ще разберат своя съперник на 24-ти юни.

 

Междувременно полузащитникът Даниел Димов тренира наравно със своите съотборници.

 

Халфът е възстановен от травмата, която получи в края на първенството и се включи на пълни обороти в днешната тренировка в Правец.

 

"Сините" проведоха тази сутрин поредното си занимание от лятната си подготовка. Тренировката включваше различни упражнения и игри с топка. За днес е предвидено още едно занимание в 18,00 часа.

 

Ето и програмата на Левски за контролите в Линдабрун:

 

22 юни - Арапонгас (Бразилия, 3 дивизия)

25 юни - Матерсбург (Австрия)
27 юни - Металург Донецк (Украйна)
29 юни - Амкар Перм (Русия)

 

Всички двубои са с начален час 19,00 ч. българско време.

Водещи

Най-четени